Kan jag ansöka utan fast anställning?

Ja, du kan ansöka om kontokredit utan att ha fast anställning (tillsvidareanställning). Vi kräver dock att du har en sysselsättning som vi godkänner. Till exempel:

• Projekt- eller visstidsanställning
  • Ålderspension
  • Tillfällig sjukskrivning eller föräldraledighet. Du behöver dock kunna verifiera att du har ett arbete att återgå till.

Har man ytterligare inkomster utöver de ovan nämnda (bostadsbidrag, studiebidrag från CSN eller liknande) kan man ombes komplettera sin ansökan med underlag på dessa. Det får man i så fall besked kring tätt efter vi mottagit ansökan.

Detta innebär inte att vi godkänner alla typer av inkomster. För att beviljas måste du som sagt i vissa fall kunna styrka din inkomst samt gå igenom vår kreditprövning.