Vad menas med en kontaktlös kortbetalning (NFC)?

Kontaktlös betalning innebär att du som kortinnehavare ska kunna genomföra köp med ditt kort, upp till 250 kronor, utan att fysiskt behöva föra in kortet i kortterminalen och slå din PIN-kod. Det räcker alltså med att du håller ditt kort över kortterminalen för att genomföra ditt köp. När terminalen ger ifrån sig en ljud- och ljussignal vet du att betalningen gått igenom. Det är en kontaktlös kortbetalning (NFC).

Vid kortköp som överstiger 250 kronor behöver du sätta in ditt kort i terminalens chip-läsare och slå in din PIN-kod. För att nyttja kontaktlös betalning behöver du aktivera det med ett vanligt kortköp.